bet365

Uppgifter: Premier League-klubb tillbaka efter Shaqiri

Everton uppges vara intresserade av schweizaren

Efter att problem dykt upp i förhandlingarna med Schalke 04 ska nu en ny klubb ge sig in i kampen om Xherdan Shaqiri. Everton uppges nämligen vara tillbaka på listan över intresserade klubbar.

Den schweiziske landslagsstjärnan Xherdan Shaqiri har inte lyckats i den italienska storklubben Inter, där han spelat senaste halvåret efter övergången från Bayern München i januari. Spelaren befinner sig på försäljningslistan tillsammans med spelarna Danilo D’Ambrosio och Yuto Nagatomo, som samtliga inte fick åka med till Istanbul för träningsmatchen mot Galatasaray, och nu återstår det bara att hitta ny klubbadress.

Problem med Schalke 04

Och gällande schweizaren har det länge talats om den tyska storklubben Schalke 04. De senaste rapporterna indikerade däremot att problem uppstått i förhandlingarna mellan parterna vilket satt stopp för en potentiell övergång för tillfället. Detta öppnar samtidigt dörren för andra klubbar, vilket också rapporter från Italien indikerar mot på torsdagen.

Tuttomercatoweb rapporterar nämligen på torsdagen att Premier League-klubben Everton ska vara sugna på att utnyttja situationen. Laget har redan vid ett tidigare tillfälle visat intresse för schweizaren, men är nu tillbaka efter att Schalke 04 inte genomfört affären med Inter.

Tvångsklausul i avtalet

Nerazzurri uppges dessutom vara desperata att sälja stjärnan för minst 16 miljoner euro, med tanke på att de i avtalet med Bayern München skrev ett lån över våren och därefter en tvångsklausul som tvingar de att köpa Shaqiri för 16 miljoner euro. Xherdan Shaqiri har hittills nobbat samtliga erbjudanden, men kan överväga en flytt till Everton om ett bud värt 16 miljoner euro kommer in.

Han har tidigare även länkats ihop med engelska Stoke.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365