Uppgifter: Championship-klubb vill värva från Man United

DERBY COUNTY HOPPAS FÖRSTÄRKA MED ANFALLSTALANG

Efter att ha presenterat sig på allvar inför den rödklädda Manchester-publiken under fjolårssäsongen tog rykten fart i somras om att 19-åriga James Wilson med stor sannolikhet var på väg att lånas ut. Många klubbar ska ha varit intresserade, men nu rapporteras Derby County ligga närmas till ett låneavtal. 

Rasslande start

När den blott 18-år gamla James Wilson debuterade för Manchester United mot Hull City under den avslutande omgången 2013-14 var han för de flesta ett allmänt okänt namn. Debuten kröntes med 2 mål i vad som kan kallas en drömdebut och fort blev han hett samtalsämne bland Manchster United-fansen.

Följande säsong väntades Wilson få en större roll i A-laget, men konkurrensen mot världsspelare som Wayne Rooney, Robin van Persie och Radamel Falco visade sig bli övermäktig. Det blev ett par inhopp samt 2 mål  och när säsongen avslutades var den gemensamma uppfattningen att Wilson var i stort behov av regelbunden speltid.

Stort intresse

Under sommaren har intresset för 19-åringen varit stort men alltjämt har ingen klubb lyckats säkra en signatur. Louis van Gaal sålde nyligen Javier Hernandez till Bayern Leverkusen och står nu endast med två renodlade forwards – plus den unga James Wilson. Skulle någon av Wayne Rooney eller nyanlända Anthony Martial gå sönder under säsongen ser Uniteds front väldigt tunn ut, vilket talar för att Wilson kan ”tvingas” stanna kvar som ett tredjeval.

Derby närmar sig?

Nyligen rapporterades det att United sitter inne på mer än 20 bud på sin anfallstalang. West Brom, Tottenham och Wolves är bara ett axplock av alla intressanter. Skysports rapporterar nu färskt om att Derby County på allvar gett sig in i kampen om signatur och sägs vara den lösning som ligger närmas på bordet. Skulle en affär ske väntas låneavtalet bli kortsiktigt och med en chans för United att kalla tillbaka sin forward.

Derby County har redan förstärkt sin anfallsspets under sommaren med Premier League-rutin i spelare som Darren Bent och Andreas Weimann – men onekligen skulle Wilson kunna bjuda upp till kamp om en startplats om en övergång till  skulle bli verklighet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply