Tottenham nära värvning av Vincent Janssen

Tottenham nära värvning av Vincent Janssen

Toppmålskytt i holländska Eredivisie

Tottenham Hotspur har ögonen på AZ Alkmaars anfallare Vincent Janssen som blev toppmålskytt i den holländska ligan Eredivisie den gångna säsongen och en övergångssumma sägs redan vara klar klubbarna emellan.

Tottenham Hotspur går in för att förstärka sitt anfall inför den kommande säsongen. Londonklubben är beredda att kämpa med de andra toppklubbarna i Premier League efter att i den gångna säsongen precis blivit snuvade på andraplatsen i den engelska ligan. De lyckades dock med en tredjeplats och direktkvalifikation till Champions League, vilket innebär en hårdsatsning. En hög prioritet är att hitta en anfallare som kan komplettera deras engelska sensation Harry Kane som blev toppmålskytt i Premier League med sina 25 mål i ligan förra säsongen.

Nu kan tränare Mauricio Pochettino ha hittat sin man. The Mirror rapporterar om att Tottenham länge har haft ögonen på AZ Alkmaars målsensation Vincent Janssen, som under föregående säsong blev toppmålskytt i den holländska ligan Eredivise med 27 mål i 34 matcher. Tottenham skall enligt rapporterar redan ha pratat med 21årige Janssen och ha kommit överrens med AZ Alkmaar om en övergångssumma för anfallaren. Janssen själv skall, trots intresse från Atletico Madrid och AC Milan, vara intresserad av en flytt till England och White Hart Lane. Även Feyenoord, Ajax och PSV Eindhoven sägs vara mycket intresserade av anfallaren, som helst vill spela i Premier League.

– Jag kan titta tillbaka på en fantastisk säsong. För mig, att göra så många mål och komma med i det holländska landslaget och göra mål mot England på Wembley, gör det till det bästa fotbollsåret i mitt liv, sade 21åringen.

– Jag är redo för ett stort steg upp. För att vara realistisk, så har de holländska klubbarna inte råd med mig. Det är inte pågrund av min lön utan det handlar om övergångssumman, avslutade han.

Summan rapporteras ligga på runt 12 miljoner pund för den unge anfallaren, ett pris som Tottenham ser som mycket mer realistiskt än de 31 miljoner pund som Marseille kräver för deras belgiske anfallare Michy Matshuayi som också är av intresse för Pochettino.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply