Officiellt: Ryan Giggs lämnar Manchester United

Officiellt: Ryan Giggs lämnar Manchester United

Manchester United och Ryan Giggs skiljs åt

29 år har Ryan Giggs och Manchester United varit synonyma med varandra. Men nu går de skilda vägar. Ryan Giggs lämnar United, enligt rapporter efter att ha petats av Jose Mourinho.
– Det känns oerhört tufft att lämna klubben, säger Giggs till klubbens hemsida. 

Tidigare idag rapporterade Silly Season Sverige om att Jose Mourinho petat Ryan Giggs från rollen som andretränare. Han ska ha erbjudits en roll i ungdomslagen, men nobbat den.
Senare under lördagen kom också bekräftelsen från Manchester United – Ryan Giggs lämnar Manchester United efter 29 år i klubben.
– Det känns oerhört tufft att lämna klubben jag tillhört sedan jag var 14 år gammal. Det har inte varit något lätt beslut för mig. Jag kommer lämna så många minnen och upplevelser som jag hoppas kommer gynna mig i framtiden, säger Ryan Giggs till klubbens officiella hemsida.

”Kommer sakna fansen”

I sin sista intervju för Manchester United för den här gången väljer Ryan Giggs att tacka sina tidigare tränare, Sir Alex Ferguson och Louis van Gaal samt de anställda inom klubben. 43-åringen skickar också ett ”lycka till” till nye tränaren Jose Mourinho, innan han riktar ett extra stort tack till fansen på Old Trafford.
– Jag kan inte förklara med ord hur mycket jag kommer sakna att vandra ut framför er på Old Trafford. Det är oerhört svårt att säga hejdå efter 29 år. Jag har älskat varje minut som spelare och tränare. Ni har alltid stöttat mig på ett fenomenalt sätt; tack!

Vill fortsätta tränarkarriären

Nu vill Ryan Giggs fortsätta sin tränarkarriär på egen hand. Tidigare har det rapporterats om Nottingham Forest blir nästa klubb för Giggs – men enligt walesaren är inget på gång än.
– Tiden känns rätt. Även om jag inte har några planer att kliva in i tränarrollen direkt, är det vad jag vill göra.
I Manchester United har Ryan Giggs varit andretränare i två år, efter att ha spelat 963 matcher, samt vunnit bland annat 13 Premier League-titlar och två Champions League-titlar under sin aktiva karriär.

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply