Officiellt: Målvakten lämnar United

bet365

Lindegaard lämnar på fri transfer – klar för WBA

Manchester United fortsätter att göra sig av med spelare. Nu är det målvakten Anders Lindegaard som lämnar klubben. Dansken har skrivit på ett tvåårskontrakt med West Bromwich Albion.

När den sista dagen i augusti tog sin början innehöll Manchester Uniteds trupp fortfarande fem A-lagsmålvakter – David de Gea, Víctor Valdés, Sergio Romero, Anders Lindegaard och Sam Johnstone.

Under inledningen på säsongen har managern Louis van Gaal valt att satsa på nyförvärvet Romero mellan stolparna medan Johnstone suttit på bänken. De tre övriga målvakterna har därmed fått nöja sig med att sitta på läktaren och bevittna matcherna.

de Gea och Valdes kommer med största sannolikhet att lämna Old Trafford innan transferfönstret stänger – men än så länge är inget bekräftat. I stället är det den danske landslagsmannen Lindegaard som är först ut.

Under måndagskvällen meddelade nämligen West Bromwich Albion, via klubbens officiella hemsida, att de gjort klart med 31-åringen på en fri transfer. Lindegaard har skrivit på ett tvåårskontrakt med Premier League-klubben efter att ha klarat av den obligatoriska läkarundersökningen på The Hawthorns.

Målvakten kom till Manchester United från norska Ålesund i januari 2011 och spelade sammanlagt 29 matcher för klubben. Han höll nollan vid tretton tillfällen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply