Officiellt: Leroy Sané klar för Manchester City

Manchester City värvar tysk landslagsman

Det har varit på tapeten länge. Men nu står det helt klart att Leroy Sané, 20, lämnar Schalke 04 för spel i Manchester City.

Leroy Sané fick sitt stora genombrott i Schalke 04 förra säsongen där han gjorde avtryck med sin kvicka och briljanta spelstil. 20-åringen belönades dessutom med en plats i det tyska landslaget och har sedan dess jagats av diverse storklubbar. Främst har det ryktats om en flytt till Manchester City, och i helgen kunde vi på Silly Season Sverige rapportera att supertalangen var på plats i Manchester för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen.

Skriver femårskontrakt med City

Nu står det klart att Sané ansluter sig till Premier League-klubben. Mittfältaren har tecknat ett femårigt avtal och har tilldelats nummer 19 på tröjan. Spelaren själv förklarar på Citys officiella hemsida att han är mycket glad över att ha anslutit sig till klubben.

– Jag känner mig riktigt bra, jag är glad över att vara här och att det hela har fungerat. Nu kan jag bosätta mig här i Manchester och spela för City, säger tysken och fortsätter:

– En av anledningarna till att jag beslutat att gå hit är Pep Guardiola. Han övertygade mig att komma hit för att fortsätta utvecklas och jag vet att jag kan lära mig mycket under hans ledning och på så sätt ta nästa steg i min karriär. Jag tror att han kan göra mig till en mer komplett spelare.

”En speciell talang”

Pep Guardiola är klar som ny tränare i City och har hunnit göra klart med en del värvningar sedan hans ankomst. Men Sané anses vara den största talangen och kommer säkerligen bidra med mycket i anfallsväg.

– Han är en speciell talang och en spännande spelare som jag tror att våra supportrar kommer att vilja se mycket av. Vid 20 år kan han fortfarande utvecklas som spelare men han är redan med i Tysklands landslag och jag tror därför att han kommer bli en fantastisk tillgång för vår klubb. Vi är mycket glada över att han bestämde sig för att ansluta sig till oss.

Ilkay Gündogan, Nolito, Aleks Zinchenko och Aaron Mooy är andra spelare som anslutit sig till Etihad Stadium under detta transferfönster.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply