Officiellt: Leigh Griffith förlänger med Celtic

Officiellt: Celtic överens med Leigh Griffiths om nytt kontrakt

Anfallaren som kom till klubben förra året har nu skrivit på ett långtidskontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2021.

Leigh Griffiths kom till Celtic 2014 och har under sin tid i den grönvita klubben gjort 46 mål på 83 matcher. Nu förlänger spelaren sitt kontrakt med de skotska mästarna med en överenskommelse som sträcker sig till och med 2021.

– Jag är här för att göra det svårt för Scottish Premier League-försvarare under de kommande fem åren, så det är bäst att de ser upp.

– Jag har inte gjort så här många mål sen jag var i Hibernian, denna säsongen har börjat bra men jag måste fortsätta göra mål. Jag vill slå Kris Commons rekord på 32 mål som han slog för ett par säsonger sen, fortsätter han.

– Vi har förhandlat under en längre tid och jag är glad att det äntligen är klart. Det är inte lika vanligt att man skriver långtidskontrakt längre och jag är väldigt glad att skriva på för fem år och jag vet var jag kommer att vara under de kommande åren. Celtic är en av de största klubbarna i Europa, vi vinner trofeer och gör många mål, jag tror inte att det finns en bättre känsla än att göra mål framför klubbens fans.

”Ville spela i reservlaget”

Under den senaste säsongen har Griffiths utvecklats och har gått från att vara en bänkspelare till att vara en av lagets bästa spelare.

– För ett år sen var jag en spelare som endast hoppade in och knappt fick starta. Tränaren frågade mig om jag vill spela en reservlagsmatch och det blev vändningen för mig. Han sa till mig att jag inte behövde och att jag istället kunde träna med förstalaget, men jag ville spela och vara redo för att bli kallad till A-laget. Därför spelade jag matchen, gjorde det bra och lyckades även göra två mål och sen dess har det bara flytit på.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply