bet365

Officiellt: Edin Dzeko klar för Roma

Ansluter från Manchester City

Länge har vi väntat på bekräftelsen gällande Edin Dzeko men nu är den här. Roma bekräftar att Edin Dzeko ansluter från Manchester City, efter det att en icke-EU-plats öppnats upp under gårdagskvällen.

Den bosniske landslagsstjärnans övergång från Manchester City har egentligen varit så gott som klar i över en veckas tid, men vissa bekymmer har dragit ut på slutförandet av värvningen. Bland annat hade Romas fram tills igår ingen ledig plats för en icke-EU-spelare, men i och med Antonio Sanabrias övergång till Sporting Gijon blev en plats ledig.

Under dagen har även rapporter sagt att pappersarbetet saknade avgörande dokument för att kunna offentliggöra affären, men nu är spelaren äntligen klar. Giallorossi bekräftar på onsdagskvällen värvningen från Premier League-klubben och därmed kan stjärnan också debutera i fredagens träningsmatch mot Sevilla.

”Jag kom för att vinna titlar”

I spelarens första intervju med klubben berättar han också om sina intentioner i den nya klubben.
— Jag kom hit för att vinna titlar med Roma. Förhoppningsvis kommer vi att vinna många, många troféer men först måste vi arbeta hårt på planen och i slutet kommer vi förhoppningsvis att nå dit vi vill vara, säger 29-åringen till Roma TV.
— Jag kan bara lova en sak och det är att jag kommer att ge mitt bästa för klubben i varje match.

”Jag tar med mig mål till Roma”

Anfallaren utlovar också mål i Giallorossi-tröjan även om han prioriterar klubbens mål.
— Jag ska ta med mig mål till det här laget. Jag tror att det är vad varje lag behöver och det är vad jag gör bäst. Jag ska försöka göra mitt jobb i framtiden här och förhoppningsvis göra mål en hel del mål för AS Roma.
— Jag pratar aldrig om personliga mål. Jag anser att det första och det viktigaste är att AS Roma har en hel del framgångar och vinner varje match. Om jag gör mål så är det bättre för mig, men först och främst handlar det om laget.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply