Officiellt: Birmingham värvar mittfältare

Jacques Maghoma klar för Birmingham

Efter en suverän säsong i Burton har spelaren valt att skriva kontrakt med Birmingham, en affär som offentliggjordes under lördagen.

Birmingham har gjort klart med en offensiv förstärkning till nästa säsong. Under lördagen stod det nämligen klart att man har kontrakterat Jacques Maghoma som tidigare spelat i bland annat Tottenham Hotspur. Yttermittfältaren stod under säsongen 2012/2013 för imponerande 18 mål i League Two, statistik som gjort att flera större klubbar flyttat blicken mot 27-åringen.

”Förhoppningsvis kan jag glädja fansen på planen och göra många mål. Jag har gjort det innan och förhoppningsvis kan jag göra det igen. Jag är en kreativ spelare och förhoppningsvis kan jag skapa många chanser och andra fina situationer som fansen gillar” berättar Maghoma för klubbens hemsida.

”Fansen spelar en stor roll i hur laget presterar och att spela här innan var alltid svårt då Birmingham-fansen alltid var mot oss. Man kan se att de har en väldigt stor passion för klubben och de vill verkligen att det ska gå bra. Som spelare är det vårt ansvar att ge något tillbaka till fansen för att göra deras helger bättre och förhoppningsvis kan vi göra det” fortsätter Maghoma.

Angående nästa säsong berättade spelaren att han gillar tränarens planer och Maghoma tror att laget kommer att uppnå det som tränaren begär.

”Jag vill inte vara för kaxig eller något men vi vill som minst klara av att hamna på kvalplats. När jag var i Sheffield låg vi bland de sju främsta och ni låg i botten, men ändå slutade ni för före oss, det visar vilket bra jobb tränaren gjorde. Förhoppningsvis kan vi hamna längre upp i tabellen och även jag kommer att kämpa otroligt mycket för att vi ska komma tillbaka till Premier League” berättar spelaren som är född i Zaire.

”Jag skulle gärna tro att jag är tillräckligt bra att spela i högstaligan men jag måste först jobba hård och detta är ett steg i rätt riktning för att nå mina mål” avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply