Nykomlingen i Premier League vill ha Berbatov

Bournemouth har Berbatov högst upp på önskelistan

Nyuppflyttade Bournemouth har knappt hunnit fira sitt Premier League-avancemang innan övergångsryktena startat. Nu uppger engelska medier att klubben vill ha Dimitar Berbatov.

AFC Bournemouth gjorde det omöjliga och kvalificerade sig för spel i Premier League 2015/2016 då man vann Championship, med en poängs marginal ner till tvåan Watford. Laget behöver givetvis förstärkas till nästa säsong och det har redan ryktats om ett par spelare. Den senaste i raden som Bournemouth håller ögonen på är en gammal Manchester United-anfallare.

Berbatov är intresserad av en återkomst i England

Det är Daily Express som rapporterar att Bournemouths manager Eddie Howe gärna vill locka Dimitar Berbatov till England för en andra sejour i Premier League. Bulgarens framtid i Monaco är osäker då den franska klubben nyligen åkt på böter på 9.5 miljoner pund för att ha brutit mot UEFA:s finansiella regler och får endast registrera 22 spelare i sin trupp till nästa säsong.

34-åringen, som anslöt till Monaco i januari 2014 från Fulham, ska ha sagt att han är intresserad av att återvända till de brittiska öarna igen.

Eddie Howe har dock varnat för att klubben inte kommer lägga några större övergångssummor för att värva spelare. Mycket talar dock för att Bournemouth kan få Berbatov gratis, men måste då överväga huruvida om man vill betala anfallarens stora lönekrav, som sägs ligga på runt 100.000 pund i veckan, motsvarande 1,2 miljoner kronor.

Säsongen 2010/2011 vann Berbatov skytteligan i Premier League tillsammans med Carlos Tevez på 20 gjorda mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply