bet365

Officiellt: Kruse klar för Wolfsburg

Max Kruse lämnar Mönchengladbach för konkurrenten Wolfsburg

Wolfsburg presenterade under söndagskvällen ett nyförvärv inför nästkommande säsong. Klubben bekräftar på sin officiella hemsida att man är överens med konkurrenten Borussia Mönchengladbach om en övergång gällande anfallaren Max Kruse. 

Max Kruse lämnar ligatrean Borussia Mönchengladbach för ligatvåan Wolfsburg, det bekräftar Wolfsburg på sin officiella hemsida under söndagskvällen. Enligt Sky Sports ska Wolfsburg ha mött en utköpsklausul i tyskens kontrakt, däremot finns ännu inga uppgifter om någon övergångssumma.

”Hans ankomst kommer öka kvalitén”

– Vi är mycket glada över att Max Kruse har valt Wolfsburg, säger klubbens ordförande Klaus Allofs, efter 3-1 vinsten över Paderborn under söndagseftermiddagen.

– Han är den typen av anfallare som vi har saknat i truppen och hans ankomst kommer både öka kvalitén och variationen i vårt anfallsspel ytterligare, fortsätter Allofs.

Vill avsluta bra för Mönchengladbach

27-årige Kruse, som har elva a-landslagsmatcher på meritlistan för sitt Tyskland, har under säsongen stått för just elva ligamål för Mönchengladbach, klubben han anslöt till från Freiburg inför förra säsongen. Nu fortsätter alltså karriären i Wolfsburg för anfallaren.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mitt nästa steg i karriären med Wolfsburg. Jag har haft bra samtal med Klaus Allofs samt tränaren Dieter Hecking och jag var säker på att jag ville till Wolfsburg då deras spelstil passar mig och det finns massor av kvalité i deras trupp, säger Kruse själv.

Trots att övergången bekräftas nu är Kruse fast besluten att ge allt han har i de två sista matcherna i Gladbach-tröjan.

– Nu är jag helt fokuserad på mina två sista matcher med Mönchengladbach innan mitt jobb med Wolfsburg börjar efter sommaruppehållet, avslutar Kruse med.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply