N’Golo Kante in och Lucas Silva ut i Real Madrid?

N’Golo Kante in och Lucas Silva ut i Real Madrid?

Silva måste göra plats åt Kante

Leicester Citys mittfältare N’Golo Kante är eftertraktad av många, däribland stormakten Real Madrid i Spanien, men en eventuell värvning av Kante kräver att de gör sig av med en annan mittfältare, vilket kan bli Lucas Silva.

Real Madrid skall enligt rapporter vara riktigt intresserade av Leicester Citys mittfältsmotor N’Golo Kante, som åtnjöt en strålande säsong i det engelska Premier League vilket såg dem bli mästare i våras. Kantes strålande insatser såg honom också bli nominerad till den franska landslagstruppen och han har fått starta de båda gruppspelsmatcherna som Frankrike har spelat än så länge. Enligt den spanska tidningen AS så överlägger Madrid en värvning utav Kante efter hans fantastiska år i Premier League. En bidragande orsak är även det faktum att Casemiro är Real Madrids ende riktige defensive mittfältare.

– Jag ser mig själv i honom när han spelar, sade Claude Makelele, Zinedine Zidanes före detta lagkamrat i Madrid som lämnade klubben 2003 och därefter gick fyra år utan en trofé, om Kante i tidningen.

Zidane är dock varse om att Kantes anländande till klubben skulle kunna påverka Casemiros utveckling. Den brasilianske mittfältaren har övertygat tränaren om att han förtjänar att vara en startspelare. Men Kantes utköpsklausul på 25,5 miljoner euro sägs vara inom Reals räckvidd och att det inte kommer att påverka deras jakt efter Paul Pogba. Å andra sidan så förväntas Silva att lånas ut igen då mittfältaren fyller upp en plats i kvoten för hur många utländska spelare man får ha och ligger inte särskilt högt i kurs i klubben.

Madrid vill dock inte sälja mittfältaren som de betalade 14 miljoner euro för i januari 2015 utan vill ge 23åringen en chans till innan de ger upp på honom. Det förväntas bli en utlåning till Cruzeiro eller Porto.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365