Officiellt: Anderlecht värvar Mitrovics ersättare

Den belgiska storklubben bekräftar att man värvar en ny landslagsmeriterad anfallare från Italien för att ersätta den förre skyttekungen. Han värvas från en Serie A-klubb och genomför i detta nu en läkarundersökning.

Aleksandar Mitrovic har som bekant lämnat den belgiska ligan och dess storklubb Anderlecht för spel i den engelska högstadivisionen. Han presenterades förra veckan av Newcastle United, som hoppas på att han kan hjälpa dem komma tillbaka och hota om Europa-spel.

20-åringen har varit i fin målform under de två senaste säsongerna i Belgien, då han ifjol gjorde 20 mål på 37 matcher och året innan 16 mål på 32 matcher. I alla tävlingar gjorde han 44 mål på 90 matcher under sin tid i ”Paars-wit”, vilket är imponerande med tanke på hans unga ålder.

Belgarna fick in ungefär 15 miljoner pund för den serbiske landslagsanfallarens tjänster, pengar som man nu hoppas förvalta på bästa möjliga sätt.

Ersättaren är i hamn

Anderlecht bekräftade under tisdagen på sin officiella Twitter att man har gjort klart med Aleksandar Mitrovics ersättare. Man meddelar att man har gjort klart med Stefano Okaka Chuka, och det med ett par bilder från spelarens läkarundersökning.

Enligt brittisk media var Watford intresserade av  den 25 år gamla italienaren, men han nobbade det nyuppflyttade Premier League-laget.

— Jag valde Anderlecht för att jag vill vinna, ska han, kort och gott, ha sagt enligt TalkSPORT.

Den före detta Fulham-strikern ansluter från Sampdoria för en prislapp på ungefär 2 miljoner pund.

Okaka Chuka har representerat det italienska landslaget på samtliga ungdomsnivåer från U19 och upp. Han har till och med spelat en match för det italienska landslaget i en vänskapsmatch mot Albanien, där han hoppade in och avgjorde matchen.

Anfallaren, som även har medborgarskap i Nigeria, där han kunde representera landslaget, tillhörde Roma under många år. Mer specifikt tillhörde han klubben han kom till som 15-åring från 2004 till 2012, innan han såldes till Parma. Inför den gångna säsongen såldes han dock till Sampdoria, där han spelade fram tills nu.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365