Bekräftat: Rafa Benitez ny tränare för Newcastle

Bekräftat: Rafa Benitez ny tränare för Newcastle

Efter ihärdiga ryktesgångar är det nu klart

Rafa Benitez tar över som tränare för Newcastle United, som ligger på nedflyttningsplats i Premier League, och skall försöka hålla klubben kvar i den engelska högsta divisionen.

Det blir Rafa Benitez som tar över som tränare för Newcastle United på ett 3-års kontrakt enligt klubbens officiella hemsida www.nufc.co.uk. Detta står nu klart efter diverse rykten som har cirkulerat sedan det stod klart att Steve McClaren inte skulle få stanna kvar i klubben. McClaren fick 8 månader på posten som huvudtränare i Newcastle, med enbart 6 vinster på 28 matcher och ledningen ansåg att något behövde göras för att försöka undvika en nedflyttning till Championship. För närvarande ligger Newcastle på en 19: onde placering i Premier League vilket innebär nedflyttning, och Benitez har nu tagits in för att försöka undvika att detta sker.

– Jag har glädjen att bekräfta att jag har förbundit mig till en legendarisk engelsk klubb, med den enorma utmaningen att stanna kvar i Premier League, säger Benitez till klubbens officiella hemsida.

– Vi måste knuffa tillsammans i samma riktning och med samma mål i huvudet. Detta är anledningen till varför jag kommer att be om er totala support för att framgångsrikt kunna genomföra detta uppdrag. Kom igen Toon Army! Klubben och jag behöver all eran involvering! Avslutar Benitez.

Benitez kommer senast från Real Madrid, där han anställdes i somras men fick sparken i januari efter att han inte lyckades uppnå de resultat som klubben väntade sig och fann sig opopulär bland såväl supportrarna som spelarna. Han har tidigare tränat klubbar som Valencia, Liverpool, Chelsea och Napoli. Med Valencia vann han La Liga två gånger samt UEFA cupen. Med Liverpool vann han Champions League 2005 och blev utnämnd till UEFA Årets manager 2003-04 och 2004-05. Han vann även FA cupen 2006 med Liverpool och lyckades nå Champions League finalen igen 2007, dock ingen vinst.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply