bet365

Analys av Europa-slutspelet

I torsdags lottades Champions League-åttondelsfinalerna samt sextondelsfinalerna i Europa League. Sex engelska lag fanns med vid lottningen och har nu fått en motståndare att göra upp med i nästa års slutspelsfas. Här kommer en kort analys av de engelska lagens motståndare och vad jag tror om matchernas utgång.

Champions League

Manchester United – Real Madrid

Manchester United – Real Madrid är ett supermöte utan dess like. Manchester United har dominerat i Premier League, medan Real Madrid haft en tung period i det spanska ligaspelet. Mourinho har så gott som förlorat ligatiteln och kommer nu sikta in sig på Champions League-bucklan, något som kan störa Manchester United.

Jag tror dock att en mättnad har drabbat Los Blancos. En mättnad som smugit sig in i truppen med förra årets ligaseger och den digra meritlistan som finns i omklädningsrummet. I Uniteds trupp finns det yngre spelare liksom Cleverly, Smalling och Young. Spelare som aldrig vunnit Champions League förut, men har viljan att göra det.

 Ferguson och hans mannar lär dessutom vara revanschsugna från förra årets blixtvisit i gruppspelet och lär inte vika ner sig i första taget. Det här kommer bli ett hyperspännande dubbelmöte och troligtvis åttondelsfinalernas mest dramatiska match. Låt bollen sparkas igång!

Bayern München – Arsenal

Arsenal slutade som bekant tvåa i sin grupp bakom Schalke 04 och tappade på så vis sin seedning, något som på förhand betydde möte med en annan gruppetta. Lotten av Bayern München får ur Arsenals synfält ändå ses som en positiv sådan.

Ni undrar säkert hur finalisterna från ifjol skulle kunna vara en positiv lottning, men i jämfört med Barcelona eller Real Madrid kan ”FC Hollywoods” passa Arsenal bra. Walcott fick chansen som nummer nio mot Reading, och tog den med dunder och brak. Kanske är det han som kan bli den avgörande länken mellan Bayern och Arsenal.

Jag tror att Walcott med sin snabbhet och flärd kan riva sönder Bayern Münchens mittbacksförsvar och på så sätt skapa ytor för Podolski och Cazorla. Även den här matchen kommer bli högintressant att följa, då Bayern München tar med sig favorittrycket med sig från gruppspelet. Låt se om de kan hålla pressen mot ett av Europas talangfullaste lag!

Europa League

Sparta Prag – Chelsea

Chelsea är stora favoriter till Europa League-titeln och fick väntat ett lätt möte i sextondelsfinalen. Chelsea kommer att kunna vila spelare mot Sparta Prag och trots det kunna vinna övertygande. Det kommer dock bli intressant att se hur Benitez tar ut laget ju längre in de kommer i turneringen. De brittiska lagen är sedan tidigare välkända för att slopa Europa League till förmån för ligaspelet.

Tottenham – Lyon

Tottenham Hotspurs fick på förhand den svåraste lottningen av de engelska Europa League-lagen, då de får ta sig an ett starkt Olympique Lyon. Det franska storlaget har på nytt levererat fint i ligaspelet samt i Europa League, vilket gör matchen än mer svårtippad.

Jag tror dock att Spurs drar det längsta strået, då Villas Boas redan i gruppspelet visade upp sitt intresse för turneringen. Jag har fått känslan av att Tottenham har som ambition att vinna turneringen, vilket talar för en vinst mot Lyon.

Newcastle – Metalist Kharkiv

Dagens Newcastle är inte detsamma som under den förra säsongen, vilket gör Pardews Europa League-äventyr svårtippat. Skatorna tog sig igenom gruppspelet på ett imponerande sätt och slutade tvåa efter att ha använt sig av reservlagsspelare gruppspelet igenom. Här sätts de dock på prov, och ett än starkare lag måste mönstras upp av Pardew.

ZENIT St. Petersburg – Liverpool

Liverpool fick likt Tottenham en tuff lottning och möter alltså Zenit från Ryssland. Jag ser dock Liverpools chanser som goda, men det krävs även här att de använder sig av rätt material. Zenit har spelat Champions League och gjort nyförvärv i form av Witsel och Hulk, vilket påvisar klubbens vilja att gå långt i Europa. Liverpool kan dock sätt stopp för ryssarna, men bara om viljan att vinna finns hos Rodgers!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply