Så ska Jose Mourinho få Sir Alex Ferguson att återvända till Manchester United

Mourinho vill få tränarhjälp – av Sir Alex Ferguson

Manchester United har inte alls varit samma klubb sedan Sir Alex Ferguson lämnade 2013. Han avslutade starkt med att vinna Premier League överlägset, något Manchester-laget inte varit i närheten av sedan demontränaren lämnat. Nu kan han dock vara på väg tillbaka till sin gamla klubb, om Jose Mourinho får som han vill.

Manchester United är utan tvekan en av de mest framgångsrika klubbarna i Europa sedan 90-talet. Sir Alex Ferguson fick rejäl fart på laget när han tog över 1986. Och när han lämnade klubben 27 år senare hade han och United inkasserat smått otroliga 38 titlar. Varav 13 ligatitlar och två stycken vinster i Champions League.

Men sedan den legendariske tränaren lämnade klubben har United haft det svårt att komma igång igen. Tränare efter tränare har skördats under de knappt fyra säsongerna, men ingen klarade av trycket att mantla den skotske coachen.

Vill ta hjälp av Ferguson

Inte ens Jose Mourinho, som även han har haft en framgångsrik karriär, har lyckats få igång laget än. Även om de vann den senaste ligamatchen mot Middlesbrough placerar sig de inte bättre än en femteplats i Premier League. Nu har dock Jose Mourinho en lösning, enligt honom själv.

Han hoppas på att kunna få Sir Alex Ferguson göra en comeback i omklädningsrummet.

– I slutet av matcherna, när han (Ferguson) Sir Bobby Charlton och klubbpresidenten kommer ner är det enbart Ferguson som inte går in i omklädningsrummet. Det är helt ologiskt för mig, säger Mourinho till den portugisiska TV-kanalen SIC.

– Jag hoppas på att han kan komma tillbaka till omklädningsrummet, även på bortamatcherna. Vad skulle det göra för skillnad? Vi åker till matchen med privattåg till London och han efter i sin egen bil. Då kan han lika gärna åka med oss.

Mourinho säger även ha en skaplig relation med sin förre rival då de ibland ska SMS:a varandra samt skicka julkort, enligt portugisen själv.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply