Memphis Depay förnekar: Ingen dålig relation med Jose Mourinho

Trots tiden på bänken – vill inte tala illa om United-tränaren

Memphis Depay hade en tuff höstsäsong och fick efter knappt två i Manchester United lämna klubben. Men att det skulle bero på en dålig relation med tränaren Jose Mourinho vill inte anfallaren påstå.

När Memphis Depay anslöt sig till de mesta mästarna i England inför den förra säsongen gjorde han det med förhoppningen om att ta en plats i startelvan och vinna titlar till sitt lag. Det förstnämnda lyckades han med utan problem, då United hade stora problem med anfallsspelet blev han en självklar pjäs i Louis van Gaals startelva.

Även det andra målet gick hem. Manchester United vann FA-cupen mot Crystal Palace i finalen och nederländaren spelade hela matchen. Efter det vände dock allt.

Tvingades lämna

Zlatan Ibrahimovic skrev på för den engelska storklubben och helt plötsligt gick Depay från en given startspelare till fast förankrat på Old Traffords bänk. Under ett tag var Zlatans form nere i en djup dal, men i och med svenskens jättelön i The Red Devils fick han ändå chansen gång på gång, vilket gjorde Depay uppgiven. I veckan lämnade han United för att skriva på för Lyon.

Han ska då ha hamnat i onåd med tränaren Jose Mourinho, något som han dock förnekar.

– Tränarens jobb är att se till att laget vinner matcher. Om han (Mourinho) ansåg att det var bäst att låta någon annan spela än mig får jag helt enkelt acceptera det, och inte bli arg, säger den nederländske landslagsmannen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply