Manchester United vill förlänga med Antonio Valencia

José Mourinho vill aktiva ettårsoptionen

En av Manchester Uniteds bästa spelare den här säsongen, Antonio Valencia, har ett utgående kontrakt med klubben. Då vill José Mourinho att Manchester United aktiverar en option i kontraktet som gör det möjligt för Manchester-laget att förlänga ett år med ecuadorianen.

Har har tidigare hyllats av den nye tränaren José Mourinho för sina insatser på planen. För även om Antonio Valencia är skolad till yttermittfältare har han under de senaste säsongerna mest spelat som högerback – och gjort det bra.

José Mourinho berättade under gårdagen att han varit så imponerad över sydamerikanen att han ett tag till värva honom till Real Madrid, något som dock aldrig blev av.

Kan fortsätta i United

Istället för en övergång till den spanska huvudstaden blev Valencia kvar i England och Premier League och har sedan 2009 tillhört Manchester United. Till sommaren går kontraktet ut med klubben men det finns en option i kontraktet som gör det möjligt för det ecuadorianske landslagsmannen att stanna ett år till i klubben utan vidare förhandlingar.

Det är engelska Sky Sports som rapporterar om optionen i kontraktet och samma källa uppger även att José Mourinho har ett stort intresse av att göra det, då han varit nöjd med spelarens insatser än så länge.

För tillfället tjänar Antonio Valencia närmare 850 000 i veckan i Manchester United, en lön han skulle behålla även till nästa säsong.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply