Manchester-klubbarna i dragkamp om Antonie Griezmann

United vill ersätta Rooney med Griezmann

Det har under de senaste veckorna ryktats om att Wayne Rooney kommer lämna Manchester United. Nu kan Atléticos Griezmann komma att ersätta honom. Men även Manchester City vill lägga vantarna på den franske anfallaren.

Manchester United har inte börjat säsongen bra och nu kan laget även komma att tappa en stor profil. För en vecka sedan gick tränaren José Mourinho ut och sa, enligt brittisk press, att han inte hade några problem med att låta United-profilen lämna klubben. Även om han senare gick ut och dementerade uppgifterna finns det ännu en gång fog för att Rooney är på väg bort från klubben.

För engelska Mirror skriver idag att Manchester United ska förbereda ett bud på Atlético Madrid och franska landslagets stjärnanfallare Antonie Griezmann.

Då lämnar Rooney

Övergången skulle med största sannolikhet, enligt Mirror, innebära att Wayne Rooney skulle lämna klubben han spelat i sedan 2005. Men det är ändå långt ifrån klart att Griezmann kommer skriva på för United, för nu ryktas även lokalkonkurrenten Manchester City vilja blanda sig in i kampen om den franske anfallaren.

Griezmann, som gick till Atlético Madrid från Real Sociedad 2014, har redan gjort 50 La Liga-mål för klubben och tog laget till en Champions League-final förra säsongen. Men det skulle inte bli en billig historia för någon av klubbarna från Manchester. Fransmannen har nämligen en utköpsklausul på nära en miljard svenska kronor i sitt kontrakt med den spanska huvudstadsklubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply