José Mourinho: ”Fransmännen ska vara glada över att Zlatan Ibrahimovic lämnat PSG”

”Ligue 1 är bättre utan Zlatan Ibrahimovic”

Zlatan Ibrahimovic lämnade Paris Saint-Germain efter fyra år i Frankrike. Det var det bästa som kunde hända Ligue 1, menar Manchester United-tränaren José Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic anslöt sig enligt mångas tycke som en kung till Paris Saint-Germain år 2012. Och fyra år senare lämnade han som en legend. Under sin tid i den franska huvudstadsklubben hann skyttekungen med att vinna flera troféer och slå oräkneligt många målrekord innan han skrev på för Manchester United inför den här säsongen.

Svensken har redan hunnit bevisa att han är att räkna med även i Premier League, trots att han ännu inte fått ut all hans kapacitet hos sin nya klubb. José Mourinho, tränare för United, menar på att Ibrahimovic övergång till den engelska storklubben var det bästa som kunde hända Ligue 1 och den franska ligafotbollen.

– Först och främst tycker jag att folk i Frankrike måste vara glada att han lämnade, för nu har ni en liga. Med honom ingen liga, säger portugisen till SFR Sport och fortsätter:

– Med honom är det Paris och Paris och Paris… liga, cup, ligacup, supercup… de vann allting. Och nu har ni en liga. En liga som jag tittar på. Jag tittar nu, jag är intresserad.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply