Giggs snuvad på sitt rekord – av frisparkskungen

Ryan Giggs debuterade för Manchester United 1990 och deltog i 589 segrar under sin 24 år långa United-karriär, innan han efter förra säsongen bestämde sig för att lägga av.

Walesarens enastående rekord innebar att han förra året fick en plats i Guinness Rekordbok, men nu kan han faktiskt känna sig slagen.

Den brasilianske målvakten, tillika frisparksspecialisten, Rogerio Ceni har nämligen slagit Giggs rekord, detta efter att ha bidragit till en 3-0-seger för sitt Sao Paulo mot Goia i helgen.

Ceni innehar även världsrekorden för flest gjorde mål gjorde mål av en målvakt, flest antal matcher för en klubb och antalet matcher som kapten:

”Dessa enskilda bemärkelser är väldigt häftiga men det finns inget annat än hårt jobb vecka ut och vecka in,” sade Ceni när han fick veta att han slagit ännu ett rekord.

”Jag är som vilken människa som helst som stannar 20 år på samma ställe. Det svåra är att verkligen stanna på samma ställe i 20 år och jag tackar gud som låter mig göra det.”

Med sina 41 år fyllda har Ceni lyckats med smått otroliga 121 gjorda mål och han har över 1000 framträdanden för sitt Sao Paulo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply