Arsene Wenger bekräftar: Mohamed Elneny är klar

Arsene Wenger bekräftar att januaris första värvning är i hamn

Det har inte varit någon direkt hemlighet de senaste veckorna. Men nu kan även Arsene Wenger bekräfta att den egyptiska landslagsmittfältaren Mohamed Elneny är klar för Arsenal. 

– Vi får se om han hinner bli spelklar till söndag, säger Wenger till klubbens hemsida. 

Arsene Wenger har aldrig varit mannen som går ut med något innan det är helt klart. Vi kan därför konstatera, efter många om och men, att Basels mittfältsstjärna Mohamed Elneny nu är helt klar för Londonklubben. Även om spelaren fortfarande inte är officiellt presenterad.

Skadeproblem bakom värvningen

Arsenal har precis som vanligt haft stora skadeproblem under säsongen. Framförallt har det tidigare mittfältsparet Santi Cazorla och Francis Coquelin inte kunnat spela de två senaste månaderna. Men även Jack Wilshere saknas på den positionen. Wenger väljer därför att plocka in Mohamed Elneny som i Basel oftast utgått från en defensiv mittfältsposition.

Kan debutera i helgen

Den 23-årige mittfältaren väntas presenteras för Londonklubben när som helst. Och enligt Arsene Wenger är det inte omöjligt att klubbens fans får se honom göra debuten redan under söndagens viktiga bortamatch mot Stoke.

– Elneny kommer att ansluta till oss. Vi får se om han hinner bli spelklar till söndag, sa tränaren till Arsenals hemsida efter gårdagens match mot Liverpool.

Svensk ersätter i Basel

IFK Norrköpings mittfältstalang Alexander Fransson blev för bara några dagar sedan klar för just Schweiziska FC Basel. Trots den stora flytten ska vi dock inte bli förvånade om den nyblivne landslagsmannen får mycket ansvar direkt. Svensken uppges nämligen ses som en ersättare till viktige Elneny.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply