Steven Gerrard aktuell för comeback i Liverpool

Jürgen Klopp för samtal med Steven Gerrard

Steven Gerrard, som varit en del av Liverpool hela sin spelarkarriär lämnade laget inför säsongen. Nu ska han vara aktuell för en comeback då Jürgen Klopp ska vara intresserad att hämta hem mittfältaren ifrån MLS.

Efter många år i samma tröja lämnade Liverpools lagkapten över bindeln och bytte färg. Senaste säsongen fick inte Steven Gerrard lika mycket speltid som tidigare och valde att testa lyckan utanför Englands gränser och skrev på ett kontrakt med LA Galaxy, i MLS. Han har beskrivit beslutet att lämna som mycket jobbigt flertal gånger, och Liverpool har haft stora problem på innermittfältet sedan han lämnade. Steven Gerrard gjorde sin A-lags debut den 29 november 1998. Dessförinnan hade Engelsmannen representerat flera ungdomslag inom klubben. Mittfältaren noterades för 504 spelade matcher och 120 gjorda mål under sin tid i Liverpool.

Ska träna med Liverpool

Liverpools nya tränare Jürgen Klopp ska vara intresserad utav att hämta hem trotjänaren till klubben. Enligt uppgifter ska han haft kontakt med mittfältaren sen han tog över klubben och tidningen Independent, skriver nu att han inom de närmaste dagarna ska börja träna med klubben. Klopp sägs sikta efter att erbjuda Gerrard ett lånekontrakt i januari-fönstret, och eftersom säsongen i MLS är avslutad ska det vara en möjlighet. Vi har sett liknande exempel på det den typen av utlåningar ifrån MLS tidigare. Frank Lampard, tillhörande New York City FC tillbringade förra säsongen på lån i Manchester City. Även Andrea Pirlo, tillhörande samma klubb som Lampard ska enligt uppgifter också vara påväg att bli utlånad, hans tidigare klubb Inter ska vara intresserade utav en förstärkning på mittfältet.

MLS – bossen är tveksam

Daily Mirror, skriver i dagarna att MLS ledningen är tveksamma till den här typen av lån och ska vilja stoppa övergångarna. Man ser det som ett hot för ligan de försöker bygga upp, och menar att stora stjärnor som Gerrard, Pirlo och Lampard ses som ambassadörer för ligan och att spelarna skickas iväg på lån kan skada ligans attraktionsvärde.

Gerrard ska haft ett möte med sin tränare i  LA Galaxy och varit tydlig med sin önskan att få till ett låneavtal. Ett annat alternativ ska vara att den tidigare lagkapten, ska kunna ingå i Jürgen Klopps ledarstab. Den tyske tränaren har tidigare pratat om att han överväger att någon tidigare ” Pool ” spelare ska träna laget tillsammans med honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply