bet365

Schneiderlin talar ut om sommarens övergångssåpa

Southampton sålde stora delar av stommen som gjorde succé i Premier League förra säsongen, men en spelare såldes makalöst nog inte. Morgan Schneiderlin hölls mot sin vilja kvar i klubben trots bud från tre större klubbar. Nu talar han ut om hur allt var.

– Jag sade till ledningen att jag skrev på för ett projekt som innebar att hålla kvar de bästa spelarna för att nå högre. Lallana, Lovren, Lamber, Shaw och Chambers försvann alla. Jag frågade mig sjäv: ”Vad håller dem på med?”. De tänkte: ”Om Morgan lämnar, då bränner fansen upp arenan”. Så de bestämde sig för att hålla kvar mig. Det var verkligen en chock för mig. Självklart var jag arg.

I intervjun med France Football fortsätter han att berätta om sommaren:

– Ledningen kunde ha hanterat situationen annorlunda. Jag framställdes som ”the bad guy”. Folk trodde att jag var den som inte respekerade klubben, men det har jag alltid gjort. Jag har fått höra att klubben vill utvecklas, men hur kan man göra det om man ständigt säljer alla sina bästa spelare?

Schneiderlin berättar vidare om hur han tog sig ur oenigheterna med ledningen:

– Efter att jag vägrade spela vänskapsmatchen mot Leverkusen den 9e augusti sade VDn att jag fick helgen att bestämma mig. Jag funderade länge och fick förslag om att gå i srejk i hopp om att de skulle sälja mig till slut. Men jag började istället försäsongen och spelade premiären mot Liverpool på Anfield. Alla Southampton-fans applåderade åt mig där och då visste jag att jag kunde stanna här hela säsongen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply