Real Madrid tog tre nya poäng i CL

För två veckor sedan möttes Real Madrid och Liverpool på Anfield. Matchen slutade då med en 3-0-seger för spanjorerna som under tisdagskvällen tog emot just Liverpool hemma på Santiago Bernabéu.

Liverpools tränare Brendan Rodgers valde inför kvällens returmatch att ändra om i startelvan då han satte in spelare som Kolo Toure, Emre Can och Fabio Borini och lät bland annat Mario Balotelli, Raheem Sterling och kaptenen Steven Gerrard sitta på bänken.

Inte helt oväntat, sett till spelarna de båda tränarna satte ut på planen, var det Real Madrid som tog tag i bollen från matchens första minut och kunde med sitt bollinnehav skapa flera vassa målchanser under den första halvleken. Under de första 45 minuterna av matchen skulle det dock bara bli ett mål.

I den 27 matchminuten fick hemmasupportrarna jubla när ytterbacken Marcelo kom runt på sin vänsterkant och skruvade in ett fint inlägg till Benzema som kom inspringande till straffområdet. Den franske anfallaren gjorde inga misstag framför mål när han på sitt första tillslag tryckte in bollen i Simon Mignolets nättak.

I den andra halvleken höjde sig samtliga spelare i Liverpool ett snäpp och man vågade hålla i bollen och skapade med det också sina första målchanser i matchen. Men trots att Liverpool, liksom Real Madrid, skapade chanser som kunde resultera i mål slutade matchen med en 1-0-vinst för hemmalaget Real Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply