Premier League-klubb utmanar Inter om Yaya Touré

Chelseas manager José Mourinho uppges vara intresserad av ivorianen

Den 32-årige mittfältaren ser ut att lämna Manchester City efter säsongen. Nu uppges den hetaste kandidaten, Inter, få något oväntat motstånd i jakten från Premier League-mästarna Chelsea.

Den ivorianske landslagsstjärnan och mittfältsgeneralen i Manchester City, Yaya Touré har under våren länkats allt mer bort från Premier League-klubben. Den hetaste kandidaten har varit Inter, där den italienska klubbens ledning redan uttryckt en önskan efter att få till en värvning av honom. Dessutom väntar en återförening med managern Roberto Mancini vid en ankomst till Nerazzurri.

Mourinho beundrare av ivorianen

Dock kommer andra intressanta uppgifter på söndagen från Daily Express. Enligt den brittiska tabloiden ska nämligen Premier League-mästarna Chelsea vara intresserade av spelaren vars agent Dimitri Seluk förklarat att det är ”90 procent säkert” att stjärnan byter klubbadress. Den portugisiske managern José Mourinho beskrivs som en beundrare av Yaya Touré och sägs tro att spelaren, trots den svaga säsongen, har mycket kvar att ge i Premier League.

Billig prislapp

Enligt rapporterna kommer Manchester City att efterfråga åtminstone 10 miljoner pund för sin ivorianske mittfältsprofil, en summa som dock får ses som föga skrämmande för Chelseas del. Dock är det frågan om Manchester-klubben är villiga att släppa en stjärnspelare till en stark titelkonkurrent, speciellt med tanke på att James Milner redan ser ut att lämna på fri transfer till antingen Liverpool eller Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply