Liverpool nära fiasko – Gerrard hjälte på övertid

Det var en nästa som en saga när Ludogorets Razgrad från Bulgarien tog sig till Champions League för första gången i klubbens historia. Man kvitterade mot Steaua Bukarest på övertid i hemmareturen i playoff-spelet vilket ledde till en förlängning. Där fick en utespelare hoppa in i målet efter en skada på målvakten och han räddade sedan två straffar i straffläggningen vilket bäddade för Ludogorets avancemang. Man var nära att skrälla vidare mot Liverpool på Anfield, men det slutade istället blytungt.

Första halvlek var en oerhörd trist historia med endast ett skott på mål och det var ett tamt avslut från Liverpool. Det var istället i den andra halvleken matchen satte igång på allvar, och det men tio minuter kvar.

Det var då Mario Balotelli gjorde sitt första mål för klubben, i den 82a minuten, Alberto Moreno spelade in till Balotelli från kanten och italienaren avslutade kyligt som alltid. Det var Liverpools första Champions Leaue-mål på 5 år.

Ludogorets kom dock mycket chockerande ikapp. Dani Abalo kvitterad efter uselt försvarsspel i den 91a minuten och det såg ut att vara ridå för Liverpool, men fotbollen kan innehålla det mesta.

I den 93 minuten fällde Ludogorets målvakt , Borjon, högerbacken Javi Manquillo och det blåstes straff. Där klev kapten Steven Gerrard och tryckte in 2-1 framför ett extatiskt Anfield.

En oerhörd lättnad för Liverpool att få sin seger i det absoluta slutskedet. Nästa motstånd i gruppspelet är Basel på bortaplan.