Liverpool förlänger med Joe Gomez

Officiellt: Joe Gomez skriver på ett femårskontrakt med Liverpool

Idag kunde Liverpool presentera att man förlänger kontraktet med sin unge försvarare Joe Gomez. Ett kontrakt som gör att engelsmannen förblir i klubbens ägo i fem år till.

Joe Gomez kom till Liverpool Football Club 2015. Han värvades in från Charlton Athletic och har sedan sin ankomst setts som en av de större talangerna i Liverpools ungdomsled. Dryga 19 år har Gomez redan hunnit göra drygt tjugoen matcher för Charlton, fyra för Liverpool samt en match för det engelska u-21-landslaget.

Enligt Goal.com ska kontraktet ha kritats på efter påtryckningar från managern Jürgen Klopp. Den tyske demontränaren har uttryckt en beundran för sin lovande försvarare och ser Gomez som given spelare i en framtida Liverpool-elva.

”Han(Gomez) har allt man behöver för att bli en bra spelare på den positionen han spelar på. Han har fysiken och det mentala och även hungern att lära sig mer”, ska Klopp ha sagt till Liverpools hemsida.

Gomez är en spelare som kan spela på samtliga positioner i backlinjen. Under tidigare tränaren Brendan Rodgers tid blev det sju matcher och samtliga på positionen vänsterback. Klopp ska själv istället mer se Gomez som en mittback.

SE ÄVEN: Liverpool lönelista 2016/2017

SE ÄVEN: Officiellt: Philippe Coutinho förlänger med Liverpool

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply