Liverpool ansluter i kampen om Jamie Vardy

Liverpool ansluter i kampen om Jamie Vardy

Mersysidelaget också intresserade av anfallaren

Jamie Vardy är en het spelare på marknaden för tillfället och hälften av England alla lag slåss om att få värva honom, med Arsenal i en ledande position och nu sluter även Liverpool upp i kampen.

Jamie Vardy vann i våras Premier Leaguetiteln efter en helt osannolik säsong för Leicester Citys del. De lyckades med att göra det som få trodde var möjligt och rodde hem den ärofyllda titeln. Tränaren Claudio Ranieri och spelarna i laget har hyllats och är nu alla väldigt eftertraktade på transfermarknaden. Speciellt Jamie Vardy, Leicesters toppmålskytt som var nära på att vinna skytteligan om det inte hade varit för Harry Kane. Den 29årige anfallaren har haft en helt otrolig säsong där han slog van Nistelrooys målrekord och fick bidra till sitt Leicesters framgångar.

Nu när säsongen är slut och transferfönstret snart skall öppnas börjar ryktena såklart cirkulera kring Vardys framtid. Arsenal har under senare tid uttryckt sitt intresse på en tydligt sett, nu senast har de gått ut med att de kommer att möta Vardys 20 miljoner pund utköpslausul som är inskrivet i spelarens kontrakt i Leicester.

Men Daily Star rapporterar nu att Liverpool har haft ögonen på Vardy i hela två säsonger. Liverpooltränaren Jürgen Klopp har dock redan fyra centrala anfallare i Daniel Sturridge, Divock Origi, Christian Benteke och Danny Ings. Detta betyder att en måste gå, vilket förmodligen blir belgaren Benteke, innan ett drag görs för att försöka värva in Vardy.

Arsenal ville ha en deal färdig innan EM 2016 började, där Vardy representerar England, men Leicesters toppmålskytt har indikerat att han kommer att komma till ett beslut om sin framtid efter EM. Han kan också komma att stanna med Premier Leaguevinnarna, som har Champions Leaguespel att erbjuda inför nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply