Koeman nära förlängning med Southampton

bet365

Ronald Koeman erbjuden förlängt kontrakt

Holländarens framtid ligger i luften och nu rapporterar flera brittiska medier att tränaren kan komma i Premier League även nästa säsong.

Förra säsongen slutade Southampton på sjunde plats i Premier League trots att man hade en dålig avslutning på säsongen. Man hade endast fem vinster på 16 matcher men trots det var man bara två poäng från Liverpool på sjunde plats som innebär spel i Europa League. Man var endast fyra poäng från Tottenham Hotspur på femte plats och nu rapporterar flera engelska medier att Ronald Koeman kan vara på väg att förlänga sitt kontrakt som tränare med Southampton.

Laget har endast tagit en säsong på de fem inledande matcher i ligaspelet men trots det tvekar inte klubbens ledning på att erbjuda tränaren ett nytt kontrakt. Rapporter från England menar nu att man vill erbjuda tränaren ett långtidskontrakt för att andra klubbar inte ska kunna locka till sig Koeman.

Kan bli förbundskapten

En av möjligheterna som Ronald Koeman sägs ha är att ta över det holländska landslaget. Man ligger väldigt dåligt till i EM-kvalgruppen inför turneringen i Frankrike nästa år och nu vill förbundet ha in en ny tränare som ska leda laget i ett eventuellt europamästerskap nästa år. Ända sen Koeman slog igenom som tränare i början av 2000-talet har det mer eller mindre ryktats om att han ska vara rätt man för att ta över det holländska landslaget. Nu pekar det mesta från holländskt håll att det ska vara rätt tid för tränare att ta över men det kommer inte bli lätt att ta upp kampen med hans nuvarande klubb Southampton.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply