Chelsea segrade när Liverpool blåstes på straff

Liverpool och Chelsea sammandrabbades den tidiga lördagsmatchen i Premier League och förutsättningarna var som så att Liverpool ville bryta en nedåtgående trend medan Chelsea ville bibehålla raka motsatsen.

Och matchen inledde perfekt för Liverpool. Emre Can avancerade och avlossade ett tungt skott från distans som touchade Gary Cahill och ställde Courtois i Chelsea-målet, detta efter nio minuter spelade.

Men Chelsea replikerade snabbt, denna gång fick Cahill revansch. Mignolet stod för en fin reflexräddning på en hörna från Chelsea och på returen dök Cahill upp och stötte in bollen. Mignolet var där men målkameran visade att bollen var över linjen med några centimeter och mål dömdes.

Inget mål gjordes under den första halvleken efter det, och det som var mest anmärkningsvärt var att Diego Costa fortsatte att bråka med Martin Skertl och de båda låg i luven på varandra flertalet gånger.

I andra halvleken jämnade Chelsea ut bollinnehavet och styrde spelet lite mer och för det skulle man även få utdelning. Cesar Azpilicueta kom ensam med Coutinho på vänsterkanten, tog sig runt och spelade in en boll som Mignolet styrde rätt ut via Morenos ben till Diego Costa som tryckte in 1-2 till Chelsea.

Liverpool bytte in Borini och Lambert och fick lite längre anfall och lite mer spel runt Chelseas straffområde. Med 87 minuter spelade fick Gerrard bollen utanför straffområdet och klippte till ett skott som Gary Cahill slängde sig mot och täckte bollen med armen vilket fick hela Anfield att skrika straff men, Anthony Taylor vinkade konstigt nog bort.

Jordan Henderson hade ett skott, men det täcktes undan av Chelsea-spelare och mer än så blev det inte och Chelsea kunde relativt enkelt hålla undan och säkra sin 9:e seger på de 11 första omgångarna.