”Coutinho kan spela för Barcelona och Real Madrid”

Legendaren hyllar Coutinho

Den brasilianske landslagsmannen Coutinho har fått en bra start på den nuvarande säsongen. Såpass bra att Liverpool-legenden Phil Thompson tror att han skulle plats i Real Madrid och Barcelona.

Philippe Coutinho spelade fyra år av a-lagsfotboll i Internazionale och Vasco de Gama i hemlandet Brasilien innan hans europeiska genombrott kom. Efter en utlåning till Barcelona-klubben Espanyol fick brassen fart på maskineriet och Liverpool hörde av sig.

”En av de viktigaste i Liverpool”

Sommaren 2013 gick hans dåvarande klubb Internazionale med på en 100-miljonerkronorsövergång för den då 21-årige mittfältaren, och sedan dess har han varit kvar i Liverpool-laget. 116 matcher och 25 mål har det blivit för Coutinho som i dagsläget ses som en av de viktigaste, om inte den viktigaste spelaren i klubben.

Nu går den gamle Liverpool-legendaren, Phil Thompson, ut och tokhyllar brassen.

– Jag är helt allvarlig. Han (Philippe Coutinho) har oerhört mycket talang. Tekniken och spelförståelsen är på högsta nivå. Jag tror helt klart att han skulle kunna platsa i lag som Real Madrid och Barcelona, säger Thompson till Soccer Saturday.

Till brittiska Sky Sports utvecklar han sitt resonemang:

– Han har ju utvecklats till en av ligans allra största stjärnor. Och det är klart, med de förutsättningarna är det inte konstigt om de spanska storklubbarna har fått upp intresset. Jag är övertygad att hans agent kommer få många samtal den här säsongen, säger den 62-årige Thompson om brassen som redan fått intresse från PSG.

Coutinho är en av anledningarna till att Liverpool i dagsläget ligger två, men vid en målrik vinst idag kan gå upp i serieledning i Premier League.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply