Uppgifter: Arsenal nästa destination för N’Golo Kante

N’Golo Kante av intresse för Arsenal

 

En av Leicester Citys grundpelare till den överraskande ligatiteln har varit den defensive mittfältaren N’Golo Kante. Men till nästa säsong ser succéklubben ut att tappa fransmannen. Enligt franska uppgifter har han bestämt sig för att ansluta till Arsenal under sommaren. 

Leicester City överraskade alla när de den gångna säsongen slog samtliga förhandsfavoriter och övertygande vann Premier League. En av frontfigurerna i titelvinnarna har varit den defensive mittfältaren N’Golo Kante, som uppoffrande skyddat försvarslinjen och gett utrymme till spelare som Rihyad Mahrez och Jamie Vardy. Insatserna har uppmärksammats av många storklubbar, och såväl Arsenal, Paris Saint-Germain och Chelsea har rapporterats vara intresserade av en affär.

Har själv bestämt sig

Enligt franska uppgifter har Arsenal nu gått vinnande ur kampen om succéspelaren. Flera brittiska tidningar, däribland Goal och Eurosport, har hänvisat till franska uppgifter om att Kante har bestämt sig för att han i sommar kommer ansluta till Arsene Wengers trupp. Mittfältaren ska inte ha varit intresserad av att gå tillbaka till den franska ligan och såg Arsenal som det bästa alternativet.

Betalar utköpsklausulen

Då Arsenal enligt Le10Sport är beredda att betala fransmannens utköpsklausul på 25 miljoner euro ger man också spelaren själv full makt att själv välja sin nästa destination. N’Golo Kante anslöt till Leicester så sent som inför säsongen, men om rapporterna stämmer ser det alltså bara ut att bli en, framgångsrik, säsong för mittfältaren i klubben innan han tar nästa steg.

Kante är även uttagen i EM-truppen för värdlandet Frankrike, läs mer om den truppen här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply