PSG och Bayern München jagar Everton-försvararen

Everton kan tappa nyckelspelare

Han har landslagsmeriter och gjort 189 matcher för ”The Toffees” men kan vara påväg bort. Intressenterna är inga mindre än Bayern München och PSG.

Det ser ut att bli två mycket avgörande dagar för Everton FC, ända fram till transferfönstret stänger. De scenariona som finns är allt mellan att förlora två nyckelspelare men 750 miljoner kronor rikare till att behålla spelartruppen och fortsätta kämpa med ekonomin. Ingetdera är en optimal lösning men så ser läget ut just nu.

John Stones har dragit till sig rejält med uppmärksamhet. Chelseas tränaren José Mourinho har pratat om honom hela sommaren, ju sämre den befintliga truppen presterat desto intensivare har flyttryktena kring Stones blivit. När Chelsea redan efter fyra omgångar ligger efter serieledande Manchester City med åtta poäng så surrar det som aldrig förr kring den unge försvararen. Everton har hittills garderat sig genom att avfärda flyttryktena men nu kan de få ännu en spelare som är påväg bort.

Andra än Stones kan lämna

Séamus Coleman är Evertons trogna högerback som också omgärdats av flyttrykten denna sommar men de ryktena har hamnat i skuggan av John Stones transferdrama. Det kan dock komma att ändras inom kort, högerbacken har imponerat i ligainledningen och enligt Daily Star ska både storklubbarna PSG och Bayern München jaga honom.

Enligt den brittiska tabloiden ska intresset från PSG ha funnits väldigt länge medan Bayern München nyligen fått upp ögonen för irländska högerbacken. Everton är precis som med John Stones inte redo att sälja, men Colemans intressenter är beredda att lägga så höga bud att klubben ändrar sig. Den potentiella övergångssumman rapporteras landa runt 234 miljoner kronor, summan kan dock stiga om klubbarna hamnar i ett budkrig.

Både tyska och franska transferfönstret stänger imorgon vilket innebär att affären måste vara klar snart om den ska bli av.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365