John Stones nära rekordbrytande transfer

John Stones nära rekordbrytande transfer

Kan bli dyrast i historien

Evertons mittback John Stones kan i en möjlig övergång till Manchester City bli den dyraste försvararen i historien då Pep Guardiola sägs vara redo att punga ut 53 miljoner pund för engelsmannen.

Manchester City har i Pep Guardiola fått en nystart, vilket kräver att en utrensning på positionerna i laget sker. City visade under föregående säsong vilket svagt defensiv de har, med mittbacksklippan och kaptenen Vincent Kompany som föll offer för diverse skador flera gånger under året vilket påverkade försvarslinjen. Därför ser Guardiola det nu som en prioritet att förstärka backlinjen. Manchesterlaget är en av flertalet stora klubbar i Premier League som har ögonen på den engelske landslagsmannen John Stones, som för närvarande spelar i Everton, och som vid 22 års ålder redan är en riktigt stark och intelligent mittback.

Stones har sedan två säsonger tillbaka kopplats ihop med en flytt bort från Everton, något som hittills inte har blivit av men som de engelska medierna, bland annat The Sun, nu säger är på gång. Det är Manchester City och Guardiola som tätast kopplas till den engelske försvararen och tidningen skriver nu att City är beredda att gräva djupt ner i pengapungen och lägga ett rekordbud på 53 miljoner pund för försvararen. Det kommer att göra Stones till den dyraste försvararen genom tiderna, före detta Chelseabacken David Luiz håller för närvarande det rekordet efter sin flytt till Paris Saint-Germain för 50 miljoner pund 2014.

En eventuell värvning av Stones kommer att bli den tredje för Guardiola, som sedan tidigare har värvat Borussia Dortmunds Ilkay Gündogan och Celta Vigos anfallare Nolito under sommaren. Som det ser ut kommer det nu även att förstärkas på försvaret, och en investering för framiden. Endast 22 år gammal kan Stones komma att styra Citys backlinje för det nästa årtiondet. Dealen sägs bli klar senare i veckan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply