Daniel Amartey nära Leicester City

Daniel Amartey, Danska Ligan, FC Köpenhamn - Randers
bet365

Leicester har lagt bud på förre allsvenska stjärnan

FC Köpenhamn bekräftar att Premier League-tvåan Leicester City lagt ett bud på Daniel Amartey. Nu kan Djurgården tjäna flera miljoner på en försäljning av sin förre mittfältsstjärna. 

Det pågår just nu förhandlingar”, skriver FCK i ett pressmeddelande.

Blott 21-årige Daniel Amartey lämnade Djurgården 2014 efter att gjort succé både som mittback och mittfältare med sin snabbhet och stora arbetskapacitet. Samma succé har ghananen gjort i den danska toppklubben FC Köpenhamn – nu uppges han därför vara på väg bort från klubben. Enligt den danska klubben har Leicester lagt ett bud på sin guldklimp, ett bud som kan vara för bra för att tacka nej till.

”Det har förekommit rykten i media om att FC Köptenhamn överväger att sälja Daniel Amartey till Leicester City. FC Köpenhamn kan bekräfta att vi har mottagit ett bud för Daniel Amartey från Leicester City och det pågår just nu förhandlingar mellan klubbarna. Vi kommer att skicka ut ett nytt pressmeddelande när klubbarna är överens.”, skriver klubben i ett pressmeddelande enligt The Guardian.

Djurgården kan dra in miljoner

Enligt engelska The Guardian, som är kända för att vara trovärdiga, har den engelska toppklubben lagt ett bud på drygt 60 miljoner kronor för Amartey. En möjlig övergång skulle enligt Fotbollskanalen då ge Djurgården 12 procent av försäljningen, vilket 7,5 miljoner kronor i detta fallet.

–  Jag har pratat om det förut men jag vet inte vad som händer just i nuläget så jag vill inte kommentera något. Jag uttalar mig gärna om det när någonting är klart, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Daniel Amarteys kontrakt med FC Köpenhamn går ut 2019.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply