Officiellt: Southampton värvar från Chelsea

bet365

Oriol Romeu klar för tre år i The Saints

Den spanske mittfältaren Oriol Romeu har efter flera säsonger med utlåningar nu slutligen också lämnat Chelsea. Southampton har knutit till sig talangen på ett treårskontrakt.

Premier League-säsongen 2015/2016 är redan igång och Southampton har hittills visat en stor aktivitet på transfermarknaden, samtidigt som Europa League-drömmen lever inför avgörande playoff-omgången senare denna månaden. Nu står det klart på onsdagskvällen att klubben värvar från regerande ligamästarna Chelsea.

Treårskontrakt för 23-åringen

Det är den 23-årige mittfältaren Oriol Romeu som på onsdagen skrivit på för spel för The Saints. Kontraktet sträcker sig över tre år för den spanske spelaren som tog sig fram genom Barcelonas ungdomsled. Han återförenas nu med Ryan Bertrand som också anlänt till Chelsea, som han spelade tillsammans med i The Blues under 2012.

”Vi är extremt glada”

Klubbdirektören Les Reed har givetvis också talat varmt om den senaste av många nyförvärv.
— Vi är extremt glada över att vi kunnat ta Oriol till klubben permanent. Än en gång visar vi vår inställning för att konkurrera på allvar på alla fronter den här säsongen genom att fortsätta att bygga en trupp med djup och kvalitet, säger han till klubbens hemsida.

”Väldigt bra klubb att vara en del av”

Den tidigare ungdomslandslagsspelaren, som bland annat var med i Olympiska spelen 2012, har tidigare spelat för såväl spanska Valencia som tyska Stuttgart på lån. Spelaren själv uttrycker också en glädje över att nu permanent lämnat för spel i Southampton.
— Det är väldigt bra att vara en del av den här klubben. Jag var ute efter en bra klubb och något nytt för min karriär.
— Efter att ha spenderat två år på lån, behövde jag någonting permanent och en klubb med framtid – och jag tror jag valde den rätta.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365