bet365

Officiellt: Distin klar för PL-nykomlingen

bet365

Bournemouth värvar Sylvain Distin

Det har varit på tapeten ett tag, men nu är det klart. Sylvain Distin lämnar Everton efter flera fina säsonger i klubben och skriver på för nykomlingarna Bournemouth.

Sylvain Distin är ett välkänt namn på de brittiska öarna. Fransmannen har representerat fyra klubbar i England och har samlat på sig mängder med rutin genom åren. 37-åringen har varit en stöttepelare i Evertons försvar under flera säsonger men hade svårt att ta en ordinarie plats under den gångna säsongen då Phil Jagielka och det nya stjärnskottet John Stones allt som oftast fick förtoendet i mittförsvaret.

Distin hade kontrakt med Everton till 30 juni 2015 och klubben valde att inte förlänga med försvararen vilket innebar han blev en free agent när kontraktstiden löpte ut. Sedan en tid tillbaka har Distin ryktats vara klar för en ny bekantskap i Premier League och nu kommer uppgifter som bekräftar Distins nästa klubbadress.

Skrivit på för ett år

PL-nykomlingen Bournemouth går idag ut på sin officiella hemsida och bekräftar att man värvat Sylvain Distin på en free transfer. Den rutinerade mittbacken har skrivit på för en säsong i ”Cherries” och blir klubbens sjätte nyförvärv inför säsongen.

Distin har en tung titel i bagaget och den kom 2008 när hans dåvarande klubb Portsmouth lyckades bärga FA-cupen. Han har även meriter från spel i Europa League med Everton.

Flest matcher i PL-historien som utlänning

Sylvain Distin är den spelare som spelat flest matcher i Premier League någonsin i kategorin utländska spelare. Distin har spelat hela 457 matcher i den engelska högstaligan där han representerat Portsmouth, Manchester City, Newcastle och till sist Everton.

Men flyttlasset går nu vidare till Bournemouth där Distin väntas få en stor roll under managern Eddie Howe.

Bournemouth har sedan tidigare värvat Artur Boruc, Adam Federici och Tyrone Mings. Klubben har även lyckats med att låna Christian Atsu från Chelsea.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply