bet365

Officiellt: Di Matteo lämnar Schalke 04

bet365

Före detta Chelsea-tränaren fortsätter inte i Schalke 04

Efter att ha missat Champions League-plats väljer klubbledningen att sparka den italienska tränaren.

Roberto Di Matteo kommer inte att träna Schalke 04 nästa säsong, det stod klart under tisdagsmorgonen. Anledningen sägs vara de dåliga resultaten i slutet av serien vilket gjort att man missat Champions League-platserna. Det hela offentliggjordes på klubbens officiella hemsida och enligt Schalke ska Di Matteo vara förstånde angående beslutet och ska inte ha sagt emot speciellt mycket.

”Jag och Horst Heldt (klubbens direktör) kom inte riktigt överens de sista sju månaderna, men trots det blickade vi framåt mot den kommande säsongen. Jag visade upp mina planer för en framgångsrik framtid och förklarade vad som krävdes för att det skulle gå igenom” säger Matteo. ”Även om samtalen med Heldt var alltid väldigt konstruktiva såg jag klart och tydligt att klubben ville gå en annan väg och satsa på någon annan”.

Anledningen anser han vara den dåliga andra halvan av säsongen, vilket även tränaren själv förstod.

– ”Det hela kommer efter en mindre lyckad andra halva av ligasäsongen och efter att jag inte lyckades med vad klubben förväntade sig känner jag att en nystart för alla som är inblandade och inte minst för Schalke hade varit det bästa. Speciellt för fansen som alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta. Därför har jag bestämt för att inte fortsätta i klubben” säger italienaren som även hyllades av klubbdirektören.

”Vid det tillfället där vi båda såg att vi hade olika tankar om framtiden har han alltid haft klubbens bästa med i sina lösningar och tankar. Att han skulle fått sparken är inte sant” säger Heldt.

Di Matteo som hade kontrakt till och med 30 juni 2017 har tillsammans med klubben valt att inte fortsätta. Även den assisterande tränaren Attilio Lombardo och målvaktstränaren Massimo Battara lämnar klubben.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365