Officiellt: Chelsea köper serbiskt jättelöfte

Danilo Pantic värvas av Chelsea och lånas ut direkt

Chelsea har som vana att värva stora talanger i Europa i hopp om att de ska bli den nästa stora stjärnan i fotbollsvärlden. Senast i den listan är Danilo Pantic som ansluter från Partizan Belgrad.

De senaste fem åren har Chelsea haft som transferstrategi att värva unga storlöften från hela världen. Spelarna är ofta mellan 16 och 19 år gamla, men ingen är egentligen tänkt för Chelseas A-lag direkt. Antingen spelar de i U21-laget eller så lånas det ut till samarbetsklubben Vitesse där bland annat Bertrand Traoré befunnit sig i två säsonger.

Så sent som under torsdagen blev Danilo Pantic officiellt klar för Chelsea och den 18-åriga serben lånas direkt ut till Vitesse skriver Chelsea på sin officiella hemsida. Den 18-åriga serbiska mittfältaren spelade för Partizan Belgrad förra säsongen och imponerade stort. Det vill han fortsätta med att göra i England och Holland.
– Jag är väldigt lycklig över att skriva på för Chelsea, de engelska mästarna, och jag hoppas att jag kan visa min kvalité i Vitesse nästa säsong. Jag är ärad att båda klubbarna har visat tro i mig, säger Pantic till Chelseas officiella hemsida.

Pantic var en del av de serbiska U19-landslag som tog sig till VM-semifinal förra sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply