N’Golo Kantés anledning till Chelseaflytten

N’Golo Kantés anledning till Chelseaflytten
bet365

Kom på grund av Antonio Conte

N’Golo Kanté har avslöjat att det var på grund av nye Chelseatränaren Antonio Conte som han valde att lämna Premier Leaguevinnarna Leicester City och istället sluta upp med Chelsea.

Den franske mittfältaren N’Golo Kanté hade en lysande säsong förra året. Han var en stor anledning till att Leicester City vann Premier League, efter en hel säsongs hårt slit, och var därtill en nyckelspelare i Frankrikes landslag som, i EM på hemmaplan, kom ända till final där de dessvärre stöp mot Portugal. Kanté gjorde dessutom valet att lämna den trofévinnande klubben Leicester för att istället ansluta till Londonklubben Chelsea.

Det var för många ett kontroversiellt beslut, med Leicester som har Champions Leagueplats och fortfarande har kvar många av sina nyckelspelare inför den nya säsongen. Att lämna allt detta för Chelsea, som slutade på en tiondeplats förra året och då alltså inte har något Europaspel alls att erbjuda samt en ostadig trupp. Kanté har nu avslöjat att det var på grund av den nye tränaren Antonio Conte som han valde att byta klubb.

– Det var lite svårt för vad vi gjorde förra året med Leicester var en väldigt, väldigt stor framgång. Men nu är det dags för ett nytt steg för mig och jag hoppas att bra saker kommer att komma, sade mittfältaren till klubbens hemsida via Metro.

– Jag valde Chelsea för att jag talade med tränaren här och när jag gjorde det, insåg jag tränarens kapacitet och det är varför jag tog mitt beslut. Nu har jag upptäckt honom, och upptäckt hur han tränar, hur han är, och vad jag kan säga är att han är passionerad och jobbar hårt. Han gillar att kommunicera, att få mig att förstå hans idé av fotboll, avslutade han.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply