Diego Costa var Atletico Madrids huvudprioritet

Diego Costa var Atletico Madrids huvudprioritet

Tränare Diego Simeone säger som det var

Ryktena om att Diego Costa skulle komma att lämna Chelsea för att gå tillbaka till sin gamla klubb Atletico Madrid var många och envetna, men värvningen av Kevin Gameiro visade på att Atletico gett upp hoppet om Costa.

Chelseas anfallare Diego Costa lämnade Atletico Madrid 2014 för att ansluta till Londonlaget och där har han kommit att bli såväl hyllad som kritiserad. Han har lyckats med att göra många mål, men hans kontroversiella spelstil och attityd har även upprört många och fått dem att ifrågasätta anfallaren och hans plats i laget. Costa har under en längre tid hintat om att han vill bort från klubben, och England generellt, då kritiken inte verkar vara någonting som han kan stå ut med. Det alternativ som har diskuterats häftigast och som har sett mest aktuellt ut för Costas del har varit en flytt tillbaka till gamla klubben Atletico. Det har i media diskuterats häftigt fram och tillbaka och diverse rykten har blossat upp under hela våren och sommaren. Men i och med att vi kommer närmare och närmare transferfönstrets stängning ser en flytt allt mer otrolig ut för Costas del.

Atleticos värvning av Sevillas stjärnanfallare Kevin Gameiro har också definitivt hjälpt till att sätta stopp på ryktesgångarna. Diego Simeone själv har nu uttalat sig för det spanska radioprorammet Espacio Reservado om transfern.

– Klubben jobbade på möjligheten att få Diego Costa att anlända hit och efter att det inte gick vidare, så var vi alltid väldigt öppna med Gameiro. Alltid. När jag talade med honom på telefon (Gameiro) så sade jag till honom att vi ville ha hit Costa och att han var alternativet. Jag lade allting på honom och han ville vara den forward som kom till oss i år, sade Simeone.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply