Man City utmanar Chelsea om försvararen

John Stones jagas nu även av Manchester City

I ett par veckor har det ryktats om att Chelsea vill ha John Stones som John Terrys ersättare i mittförsvaret. Nu får man konkurrens av Manchester City i kampen om den stora försvarstalangen.

John Stones är kanske den största försvarstalangen både i Premier League och i hela England. Den elegante, spelskicklige mittbacken har gått från klarhet till klarhet sedan ankomsten från moderklubben Barnsley sommaren 2013. Förra säsongen tog han dessutom över den ena mittbacksplatsen från rutinerade Sylvain Distin på vårkanten.

Evertons juvel håller också på att slå sig in i det engelska landslaget och det har gjort att ännu fler klubbar har fått upp ögonen för 21-åringen. Det är inte vilka ögon som helst – klubbar som Chelsea har visat stort intresse och senast in i jakten är Manchester City menar ESPN.

Chelsea ökar budet och Man City hänger på

Enligt ESPNs senaste uppgifter har Chelsea ökat sitt bud till 300 miljoner kronor och det har gjort att Man City gett sig in i racet. Det lär inte bli helt lätt att få loss Stones då Roberto Martinez, Evertons tränare, tidigare har sagt att Everton inte är tvungna att sälja någon även om summan anses vara extremt hög.

En joker i jakten kan Manchester United vara. Enligt The Guardian och ESPN ska Man United försöka locka över Stones för en mindre summa med tanke på de bägge klubbarnas goda relation sedan Sir Alex Ferguson-eran.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply