John Terry kan lämna Chelsea i sommar

John Terry kan lämna Chelsea i sommar

Framtiden ser osäker ut för Terry

Chelseas lagkapten John Terry har inte fått mycket speltid under säsongens gång och trots att tränare Antonio Conte menar på att han har hjälpt honom mycket menar italienaren på att klubbikonens framtid behöver diskuteras.

John Terry är något av en legendar i Chelsea. Lagkaptenen har spelat i klubben under hela sin professionella fotbollskarriär, sedan han började 1998, och har tillsammans med Chelsea vunnit det mesta som går att vinna, som Premier League, FA cupen, ligacupen, Champions League och Europa League. Engelsmannen har haft en väldigt lång karriär i klubben och vid 36 års ålder är mittbacken fortfarande i en god form. Men tränare Antonio Conte ser sig om efter andra möjliga spelare, och Terry har enbart fått spela åtta matcher under den gångna säsongen, senast var i Chelseas FA cup-vinst mot Peterborough, där lagkaptenen blev avsänd i den andra halvleken.

– Nu är vi i januari. Först och främst behöver alla dessa beslut tas med klubben, inte ensam, sade Conte via Goal.

– Jag är glad för John för han har visat mig enormt engagemang när jag har bett honom att spela, och även då han inte har spelat. Han hjälper mig mycket i omklädningsrummet. Han visat att han är en bra spelare och, framför allt, en bra man, avslutade italienaren.

Terry sitter på ett kontrakt som går ut i slutet av säsongen, och det har länge diskuterats huruvida 36-åringen kommer att fortsätta i Londonklubben eller hitta någon ny klubb, eller lägga skorna på hyllan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply