Evertons fräcka drag – Höjer priset

John Stones prislapp höjs

På senaste tiden har Evertons John Stones varit huvudperson i ett tranferdrama. Nu kommer nya uppgifter om förhandlingarna.

För tre år sedan var han en av många talanger i engelska The Championship. Idag är han en av Englands mest eftertraktade spelare. Från första parkett bevittnar han storklubbar som sliter och drar för att få hans signatur. Han är högst upp på Chelseas önskelista, det handlar såklart om John Stones.

En prestigefylld transfer

Transfersagan om denne 21 år gamla mittbacken från Everton är lång och har flera dimensioner. En av de är prestige. Chelseas huvudtränare José Mourinho började transfersagan när han öppet berättade att man lagt bud på den unge mittbacken. Genom media försökte portugisen sätta press på Everton, men det uppskattades inte i Merseyside-klubben.

Evertons huvudtränare Roberto Martínez svarade också genom att använda media, under en presskonferens där frågor dök upp om budet på John Stones var tränaren tydlig, John Stones skall inte någonstans. Sedan dess har Chelsea lagt fyra bud på mittbacken, den senaste ligger på 520 miljoner vilket kan göra honom till en av de dyraste backarna någonsin.

Everton slår tillbaka

När Chelsea skickade sitt fjärde anbud kom det med ett meddelande, det här budet är det sista, vi kommer inte höja. Nu kommer mindre trovärdiga The Sun med uppgifter om ett motdrag från Roberto Martínez, John Stones ÄR till salu men för 585 miljoner kronor. Om Chelsea ska möta den mindre prishöjningen innebär det att man måste höja sitt bud trots att man sagt att det är uteslutet.

Det återstår att se hur Chelsea kommer reagera om uppgifterna stämmer, men det skulle vara en prestigevinst för Everton om man skulle tvinga de gå med på deras krav. För London-klubben skulle det däremot vara en prestigeförlust att vika sig för Evertons krav.

Huvudpersonen själv, var vill han spela i höst? John Stones är med högsta sannolikhet sugen på ett nytt äventyr i huvudstaden, något han varit tydlig med när han lämnade in sin transferbegäran. Om fem dagar stänger transferfönstret, ska det bli en affär kommer det göras inom kort.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply