Claudio Ranieris utköpsklausul ligger på under 1 miljon pund

Claudio Ranieris utköpsklausul ligger på under 1 miljon pund

Kan lämna Leicester jättebilligt

Leicester Citys huvudtränare Claudio Ranieri har en utköpsklausul i sitt kontrakt som innebär att han kan lämna klubben, innan hans kontrakt har löpt ut, för under 1 miljon pund enligt rapporter.

Claudio Ranieri står för närvarande under kontrakt hos Leicester City, som han har varit med och hjälpt ta sig upp till en förstaplats i Premier League, med 9 omgångar kvar att spela. 64-åringen har varit årets manager och har gjort underverk vilket har sett the Foxes gå från nedflyttningsplatshotade förra säsongen till titeljägare i år. Men, enligt rapporter från italienska medier via The Sun sägs det nu att Ranieri har en utköpsklausul inbyggt i sitt kontrakt, som ligger på under 1 miljon pund. Detta anses som extremt billigt och nästan vilken klubb som helst skulle ha råd med honom, förutsatt att Ranieri vill gå såklart.

Den före detta Chelseatränaren kom till Leicester i somras efter att han misslyckats med det grekiska landslaget och många trodde att han skulle bli den tränare som först fick sparken. Men så var inte fallet och efter detta fantastiska säsong så har Ranieri blivit kopplad till en massa olika lag, bland annat jobbet som Italiens tränare då nuvarande tränare Antonio Conte enligt ryktena går till Chelsea. Men Ranieri insisterar på att han älskar klubbfotboll.

– Jag behöver detta. Varje dag med mina spelare. Det är viktigt eftersom ju närmare du är, så förstår du mig och jag dig, säger Ranieri.

– Om jag ser dig en gång i månaden så är du ny varenda gång. Och jag är ny för dig varenda gång. För mig är det viktigt att vi lär och försöker att utvecklas tillsammans. Jag kan säga ”du behöver göra det här, det här och det här” och repetera under träningspassen tills du förstår. I landslaget tränar du två eller tre dagar innan en match, vad kan du då göra? Jag är ingen magiker, fortsätter han.

Ranieri skrev på ett treårs kontrakt när han anlände till Leicester i somras för att ta över efter Nigel Pearson och säger att klubben har gett honom allt som han har efterfrågat.

– Nu njuter jag för att allting som jag efterfrågade kom. Vad vi gör är så speciellt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply