Carlo Ancelotti till attack mot Real Madrid

Real Madrid – inte den perfekta klubben för Carlo Ancelotti

På onsdagen blev Real Madrids före detta tränare Carlo Ancelotti intervjuad av Mediaset och Premium Sport. 56-åringen berättade då att atmosfären i Real Madrid är väldigt krävande och att det inte finns något tålamod.

I somras sparkade Real Madrid sin tränare Carlo Ancelotti. Detta efter ett titellöst år säsongen efter man tagit sin tionde Champions League-titel. Den italienske tränaren var omtyckt av de flesta men tillslut stod det klart att han fick avgå med omedelbar verkan. Istället tog man in Rafael Benítez som torts 8-0-segern mot Malmö FF inte har sina bästa dagar på tränarbänken. Spanjoren blir ofta kritiserad och det har till och med pratats om att man ska hämta in en ny tränare.

En som backar Benítez är just hans företrädare som säger i en intervju med italiensk tv att det inte finns något tålamod i den spanska huvudstadsklubben.

– Jag förväntade mig att han skulle få det svårt i början, så är det i Real Madrid. Du måste gå ut för att vinna varje match och verkligen göra det. Det finns en känsla och atmosfär som gör att du per automatisk sätts under press. Det finns inget tålamod, varken bland fansen, pressen eller klubbledningen, först och främst presidenten, säger Ancelotti som för tillfället har tagit ett sabbattsår efter de två åren på Santiago Bernabéu.

”Får inte hända”

Han fick även svara Madrids senaste blunder då man spelade med en avstängd spelare.

– Det är en sak som inte får hända, men det kan uppstå sådana situationer ibland.

 

Tillslut blev han tillfrågad om ryktet där han sägs vara nära att skriva på för Bayern München.

– Jag är glad och nöjd över att ha kopplats ihop med en så stor klubb, men alla väntar på att Pep ska bestämma sig. Jag skulle välja återvända till Premier League, men min önskan är att återigen få träna ett storlag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply