Xhaka: ”I Bundesliga spelar man mer fotboll”

Xhaka: "I Bundesliga spelar man mer fotboll"
bet365

Arsenalstjärnan om skillnaden på tysk och engelsk fotboll

Den nytillkomne Arsenalmittfältaren Granit Xhaka, som tidigare var aktiv i Borussia Mönchengladbach i Bundesliga, har för SportBild uttryckt sin åsikt om skillnaden på tysk och engelsk fotboll, och Arsenals titelchanser.

Arsenal har de senaste transferfönsterna inte varit särskilt aktiva, något som har fått supportrarna att klaga. Därför var hurraropen många, tidigare i somras, när Arsenal lade dryga 40 miljoner euro för att värva in mittfältsgeneralen Granit Xhaka från Borussia Mönchengladbach, som hade blommat ut rejält i den tyska ligan. Mittfältaren själv sägs vara mycket nöjd med sin flytt, men menar på att det spelas mer fotboll i Bundesliga, men att kvalitén i Premier League är mycket hög.

– Det är annorlunda än i Tyskland, berättade Xhaka i en intervju med den tyska tidningen SportBild om skillnaden mellan Bundesliga och Premier League.

– I Tyskland spelar man mer fotboll än i England. Speciellt de mindre lagen här agerar ofta med långa bollar. Tempot är definitivt högre, den fysiska belastningen är större. Du sprintar mer, involveras mer i dueller.

Xhaka säger vidare att Premier League är ”väldigt tight”, men har goda förhoppningar om sina titelchanser med sitt lag.

– Jag kom inte hit för att bli femma eller sexa. Den som känner mig vet att jag kommer att vinna någonting, avslutade Xhaka.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply