West Ham nära Mönchengladbachs Havard Nordtveit

West Ham nära Mönchengladbachs Havard Nordtveit

Ett förkontrakt skall redan vara klart

West Ham jobbar på att värva Mönchengladbachs mittfältsklippa Havard Nordtveit. Den tyska klubben ville förlänga norskens kontrakt men Nordtveit är mer intresserad av att gå tillbaka till England.

Havard Nordtveit har varit stabil i Borussia Mönchengladbachs mittfält under de gångna säsongerna, där han mest har spelat en mer defensiv roll och lyckats etablera sig som en ledande figur med en konsekvent prestationsförmåga. Men nu har den norske landslagsmannen bestämt sig för att på nytt pröva lyckan i Premier League. Enligt Daily Mail ska nu ett förkontrakt med West Ham redan vara klart och kommer officiellt att sluta upp med Slaven Bilics trupp i juli.

Mönchengladbach skall ha försökt att erbjuda Nordtveit ett nytt kontrakt enligt Kicker, ett beslut som norsken har dragit ut på så länge som möjligt och nu sägs det vara så färdigt det kan vara utan att vara officiellt. Tränare Andre Schubert försökte ge Nordtveit mer ansvar, i ett försök att få honom att stanna, genom att till och med överlåta kaptensbindeln till 25-åringen, i frånvaro av Stranzl och Xhaka. Något som dock inte har tyckts hjälpa Gladbach att hålla honom kvar.

Nordtveit har inte försökt att dölja sin förkärlek för Premier League och hur lockande det är för honom att få en chans att spela där igen. Norsken började sin karriär i Arsenal och var till och med kapten för reservlaget, men efter diverse utlåningar bestämde han sig för att han ville ha mer speltid och lämnade Londonklubben för Gladbach.

– För oss skandinaver är Premier League alltid en big deal, sade Nordtveit.

För tillfället ligger West Ham på en 5:e plats i Premier League, vilket innebär Europaspel och fortfarande en chans till Champions League, något som alltid lockar. Dock så ligger även Gladbach bra till för internationellt spel efter en suverän 3-0 vinst hemma senast.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply