bet365

Uppgifter: Mikel Arteta klar för Manchester City

bet365
Uppgifter: Mikel Arteta klar för Manchester City

Spanjoren går till rivalerna

Arsenals mittfältsmaestro Mikel Arteta tros vara klar för Premier Leaguerivalerna Manchester City, där han kommer bli en del av den gamle lagkamraten Pep Guardiolas tränarstab.

Mikel Arteta rapporteras vara klar för Premier Leaguerivalerna Manchester City skriver The Mirror. Arteta berättade tidigare i våras att detta skulle bli hans sista aktiva säsong innan han lade skorna på hyllan och avslutade sin karriär som aktiv fotbollsspelare i Arsenal. Istället var han riktigt intresserad av att stanna kvar inom fotbollsvärlden men som tränare i någon form istället för spelare.

Flertalet klubbar rapporterades vara intresserad av den spanske mittfältaren, däribland ärkerivalerna Tottenham Hotspur. Spurstränaren Mauricio Pochettino sägs ha varit väldigt angelägen om att värva in Arsenalmittfältaren till sin tränarstab, även Arsenal själva skall ha lagt fram ett sent erbjudande men Arteta tackade nej för att kunna sluta upp med Guardiola i City. De båda känner varandra sedan deras tid tillsammans i Barcelonas akademi. Arteta spås en ljus framtid inom tränaryrket och förväntas komma att åstadkomma stora saker.

En av de första uppgifterna som Arteta sägs ha tilldelats är att försöka värva in John Stones från Everton till City. Den 22årige försvararen är av stort intresse för Manchesterlaget och Arteta, som har ett förflutet i Everton, sägs vara behövlig i förhandlingarna för att kunna bygga en bro mellan parterna. Everton är inte villiga att sälja försvararen men City kommer att göra allt i sin makt för att kunna lägga händerna på 22åringen, då de är övertygade om att en flytt är precis vad engelsmannen själv vill.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply